Nieuwsbrief november / december 2016

In deze nieuwsbrief

- Houtcafé  “Hout en coatings - ontwikkelingen en coatings in de praktijk -”
- Agenda opleidingen en cursussen 2017

Houtcafé  “Hout en coatings - ontwikkelingen en coatings in de praktijk -”


Op donderdag 8 december vindt het Houtcafé  “Hout en coatings - ontwikkelingen en coatings in de praktijk -” plaats bij de VVNH te Almere.

In dit Houtcafé wordt ingegaan op de laatste ontwikkelingen rond hout en coatings vanuit verschillende invalshoeken.  Ook zal gekeken worden naar de verschillende typen afwerkingen en de combinatie met hout. Aan de hand van praktijksituaties wordt geanalyseerd hoe bouwkundige detaillering, materiaal- en profielkeuze en de selectie van afwerkingen kunnen worden beïnvloed, om zo de levensduur te optimaliseren.

Doel van de bijeenkomst is kennis op te doen om daarmee de klant zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden van afwerkingen op hout, houtproducten de plaats te geven die het verdient en te komen tot een hoge klant tevredenheid. Het Houtcafé is daarmee vooral interessant voor medewerkers binnen- en buitendienst verkoop, inkoop en productmanagers.

Het Houtcafé wordt georganiseerd door het Centrum Hout in samenwerking met het Hout Opleidings Centrum (HOC). Het opent haar deuren om 15.30 uur, het programma gaat om 16.00 uur van start.

16.00 uur:   Algemene trends en ontwikkelingen op het gebied van houtcoatings door Niels Lutke Schipholt – Projectleider coatings en chemische technologie van SHR te Wageningen

16.45 uur:   Hout in de bouw verdient een goede behandeling door Johan Nienhuis, onderzoeker ‘Servowood’’ en product- and technical service manager Drywood Coatings te Enschede

Eindtijd is ca. 17.30 uur, waarna genetwerkt kan worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Locatie: Kantoor VVNH, Westeinde 6, 1334 BK te Almere

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric de Munck via e.de.munck@centrum-hout.nl of telefonisch 036 5329821.


Agenda opleidingen en cursussen 2017

CTH Naaldhout 9 en 23 maart, 6 april. Examen 21 april 2017
CTH Plaatmateriaal 14 en 24 september, Praktijkdag week 24/25. Examen 20 oktober 2017
CTH Bouwen met Hout 2 en 16 november. Examen 24 november 2017
Praktijkopleider 2 en 3 februari. 9 en 10 maart 2017

Alle opleidingen en cursussen van het Hout Opleidings Centrum worden uitgevoerd door HMC cursus en training.