Veel gestelde vragen

Wat heb ik aan een opleiding in de houthandel?
Zeker in deze economische tijd is het heel belangrijk om uw kennis en vaardigheden op peil te houden en uit te breiden. Hiermee vergroot u de kans om bijvoorbeeld verder te komen in uw baan, promotie te maken of (ander) werk te vinden. Het HOC helpt u graag bij het vinden van de juiste beroepsopleiding, cursus of training. Maar ook het volgen van een EVC-traject is een mogelijkheid. Wilt u meer informatie over de verschillende scholingsmogelijkheden of wilt u een persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met het HOC, telefoon: 036 - 529 20 60.

Waar kan ik me inschrijven voor een cursus of trainingen in de houtsector?
De cursussen en trainingen van het HOC worden verzorgd en uitgevoerd door het Kenniscentrum Bouwtoelevering (KCBT); de enige gespecialiseerde vakschool in ons land op het gebied van hout. Ervaren vakdocenten, actueel, goed verzorgd lesmateriaal, een uitgebreid machinepark en de kleinschalige en moderne manier van lesgeven staan garant voor kwaliteit. Voor meer informatie over de cursussen en trainingen van het HOC kunt u contact opnemen met het KCBT (tel. 085-2222270 / e-mail: info@kcbtopleidingen.nl.

Wat kost een opleiding in de houthandel?
De overheid vindt het belangrijk dat u door scholing uw kansen in de houthandel vergroot. Daarom kan uw werkgever in aanmerking komen voor subsidies en fiscale voordelen als u een beroepsopleiding, cursus, training of een EVC-traject volgt via het HOC.

Is er ook een hbo-beroepsopleiding voor de houthandel?
Ja, de Associate degree (AD) opleiding Bouwtoelevering. Deze tweejarige hbo-opleiding is bestemd voor mensen met een commerciële managementfunctie in de hout- en bouwmaterialenhandel. De praktijkgerichte AD-opleiding wordt verzorgd door Avans Hogeschool in Breda.

Is EVC-houthandel iets voor mij?
Werkt u in de houthandel en heeft u vroeger geen vakdiploma gehaald? Maar heeft u wel de kennis en ervaring om dagelijks vakwerk te leveren? Dan kunt u via een verkort traject uw diploma of ervaringscertificaat halen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van EVC-houthandel? Mail dan met het HOC: info@houtopleidingscentrum.nl

Voor welke functies/beroepen in de houthandel is er een EVC-traject?
Het HOC biedt EVC aan voor de volgende beroepen:

  • (assistent) bestekzoeker
  • (all round) machinaal houtbewerker houthandel
  • allround bestekzoeker
  • kaderfunctionaris houthandel