Verkoper als onderscheidende factor

Doel
Het op structurele (en dus blijvende) wijze verbeteren van de commerciële houding van verkoopmedewerkers. Het vergroten van de interessehouding van de deelnemers en aantonen dat ‘op de ander gerichte’ persoonlijke, functionele en bedrijfsmatige interesse onderscheidend is binnen het proces van ordergunning. Het zelfvertrouwen wordt versterkt door het vergroten van het inzicht hoe contacten beter of op een hoger niveau kunnen worden gelegd, gesprekken beter te beheersen zijn en de invloed op anderen, vergroot kan worden.

Inhoud
Dag 1 Commerciële mentaliteit
-           vertrouwen en partnership;
-           contactkwaliteit.

Interesse naar klanten, leveranciers, prospects en collega’s zal meer begrip kweken, de communicatie in het algemeen verbeteren, het succes verhogen en uiteindelijk leiden naar hogere voldoening en prestaties in de werkomgeving.

Dag 2 Beheersing van het verkoopproces
-           koopmotief van de klant;
-           overtuigen op basis van het koopmotief;
-           omgaan met bezwaren.

Het overtuigingsproces dient de prospect of de klant in een permanente “ja-stemming” te brengen, op grond van die argumenten die voor de prospect of de klant ook daadwerkelijk ter zake doen. Een heldere overtuigingsstructuur die het verkoopproces beheersbaar en controleerbaar maakt, vanaf de vraagstelling, de presentatie, het voorstel of de offerte tot het positief vragen om de opdracht. Vragen om de opdracht is niet hetzelfde als vragen waarom de prospect of de klant niet tot aankoop overgaat.

Onderwijsvorm
Om een omslagproces bij de deelnemers te bereiken, alsmede een leerproces op gang te krijgen is actieve participatie van de deelnemers een voorwaarde. Dit houdt in dat de deelnemer aandacht en ruimschoots de gelegenheid krijgt om zich, door middel van oefeningen tijdens de training, de stof eigen te maken. Trainen in plaats van doceren!

Staat de cursus of training die u zoekt er niet bij? Neem dan contact op met het HOC, telefoon: 036 - 529 20 60. Wij helpen u graag verder!