Array

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Search

Veel gestelde vragen

Wat heb ik als houthandelsbedrijf aan scholing van mijn personeel?
Investeren in scholing kan uw bedrijf veel opleveren. Goed geschoold personeel zorgt doorgaans voor een hogere kwaliteit van uw producten en een betere dienstverlening. Ook neemt de motivatie en inzetbaarheid van uw medewerkers toe, waardoor het ziekteverzuim afneemt. Daarnaast is scholing een goed middel om ervaren medewerkers aan uw bedrijf te binden. En het is goed voor uw reputatie. Gerichte scholingsactiviteiten leiden dus uiteindelijk tot een betere concurrentiepositie en tevreden klanten. 

Ons bedrijf wil graag een scholingsadvies. Kan het HOC hierbij helpen?
Ja, wij helpen u graag een onafhankelijk scholingsadvies voor uw medewerkers op te stellen en uit te voeren. Dit advies is geheel afgestemd op uw bedrijf en uw medewerkers. Interesse? Mail dan naar: info@houtopleidingscentrum.nl.

Wat doet het HOC om de kwaliteit van het scholingsaanbod in de houthandel te bewaken?
Via branchegesprekken en onderzoeken bewaakt het HOC de kwaliteit en de kwantiteit van de opleidingen in de houthandel. Ook werken we op dit gebied intensief samen met andere branche-organisaties, onderwijsinstellingen en kenniscentra.

Wat doet het HOC om de instroom van nieuwe medewerkers in de houthandel te bevorderen?
Nu het economisch weer wat beter gaat en de vergrijzing toeneemt zijn nieuwe, gekwalificeerde medewerkers voor de houthandel heel belangrijk.

Geeft het HOC zelf cursussen en trainingen voor de houtsector?
Nee, de cursussen en trainingen worden verzorgd en uitgevoerd door het Kenniscentrum Bouwtoelevering (KCBT). Dit is een gespecialiseerde vakschool in Nederland op het gebied van hout.